Friday, November 26, 2010

...21 more wish to go...

wuuu.. lame dah tak buat count down mengejar wishlist... maka hari ni, saya nak menceritakan pencapaian terbaru dalam merealisasikan wish saya untuk memiliki a pair of baju kurung with same colour & same design with ma and all my Sis... wiwit.... (click here to read last entry) 

seperti yang pernah diberitahu dulu, bukan senang nak mintak mereka ni pakai baju sedondon warne + corak serentak.. ye lah, sume dah besar, tak rock lah pakai baju sama beramai-ramai nih, macam makcik-makcik marhaban kate nyer.. *makcik marhaban mintak cool ye, saya bukan mengate tapi perumpamaan je.. hiks

namun, selepas berusaha sehabis duit membeli kain berkayu-kayu.. mereka terpakse akur dengan kegigihan saya. Yay!!!

berbekalkan muka separa ikhlas diawal kejadian, mereka tetap menyarungkan baju yang telah disediakan.. dan hasil nyer.. JENG JE JENG......

abu kari's girls
all abu kari's girls wear pink making that we are the 'GENG JO JAMBU"... yay!
but the cutest fact that i must tell u is that our father had search all over his closet just to find a red pink shirt to suit us.. Thanks ayoh! u look jambu ;)

power rangers pink
turut tidak ketinggalan, our Power Rangers PINK ini. cute huh?? >_<

our raya haji yang jambu
So, hari itu dalam sejarah Guinness Abu Kari's Book of record.. All Abu Kari's girls, tak kira usia pakai sedondon. dan seterusnyer menjadikan Hari Raya Haji kami superb jambu + cotton + polka dot.. Horay!!


 Harap-harap tahun depan boleh buat lagi beserta semua anak lelaki.. *mesti perang besar sebelum mereka nak pakai~~~ d[^_^]b

8 comments:

[ a D D y h A I K A L ] said...

sempoi beb..
wishlist aku pun tgh terabai..


pergh uncle memang sempoi pakai pink..

FarhanaFabulous said...

baby tu cute la...

liyana said...

@addy.. pelan-pelan kayuh.. aku pon kejar wishlist aku mane yg boleh tercapai je.. usaha lif kejayaan..hehe.. ayoh ku mmg sempoi!!

@farhana.. ye, mereka mendapat spotlight lebih on that day...jadi tak boleh dinafikan, mereka superb cute.. ^_^

SekociNorlie said...

mak aihhh sekayu!!!!!! heheheeh

nora~zizi said...

ohmo~ sangat comel!
tahniah tahniah! :)

liyana said...

@sekoci... sekayu setgh babe.. gumbire tauke kedai kain tuh...aku je meraung..ahaha


@nora.. terima kasih!!! mmg sgt sukar nk capai wish nih. sbb masing2 demanding.. tp xpe, akhirnyer berjaya juge ;)

Shieda85 said...

Cute bangat smua nya~~

liyana said...

ye shieda.. cute tahap gula-gula kapas..ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...