Saturday, March 6, 2010

...25 Things I Want Before I'm 26 List...




I'm turning 25th on this 19 March 2010..wahhh..Excited! can't wait to be a year older ..T_T  *muka gumbira ku memang sangat fake masa nie.. As for that, I want this year past with superb meaningful moment to me, my family, my friends and YOU especially! In archiving this mission, I will share my top secret list for you to remind me until the last day before due on 19 March 2011.. Everyone, Help & Support me please  ^_^

Here we go, my '25 Things I Want Before I'm 26' List:

1. Do any volunteer job...wahh.. *perkara baik perlu didahulukan kan.. ^_^

2. Learn how to ride motorbike. Lol  *kantoi ketidak brutalan diri  T_T

3. Settle all my credit.. for a peaceful umrah journey.

4. See air balloon.. * I'm always amazed how a balloon can make you float on air  ^.^

5. Buy a hybrid car for dad..untuk ayah tampak lebih kacak..


6. Have my 1st ride on airplane to any country as long as it is over the sea, not over the river ye ^_^
update: MyBotang mencadangkan Nipon sebagai destinasi.. tempat tinggal juge bakal ditaja oleh beliau.yay! *tiket masih perlu beli sendiri ye rakan2..ihihi

7. Appear on TV... *wish yang memang tak leh blah..sungguh giler glamour  ^.^
update: manage to appear in WHI for 8minutes :)
8. At least I score 4.00 once in any sem for my MBA program..*boleh kah?? uuu

9. Have a pair of baju kurung with same colour & same design with ma and all my Sis.. *last baju boria ngan ma when i'm 7 years old..colour black & white..tu pon lebihan baju ma, baru lah buat baju saya.. sgt rindu that moment..but for kami adik beradik pempuan, kami tak pernah ade baju yang sama, sebab mereka kater tampak seperti anak itik biler jalan bersama  T_T

10. Get a new phone.. *it has been 5 years since I ever bought a phone..jimat huh  ^_^

11. Play Go-cart with all my big Bro.. *miss you guys as kids..everyone too serious with career nowdays  T_T

12. Wrote a book that inspire others... *walaupon saya pasti akan mengambil masa yang lama untuk editting ejaan & ayat tunggang langgang, saya nekad untuk menulis.yeah!

13. Went for scuba at Pulau Redang.

14. Learn to bake my own birthday cake... tampak lebih ladies, right.. ihiks


15. Get a braces..hurmm..seram seram.. *I hate dentists..The biggest fobia i have. I'm always shaking to death before i went to see them. but for the sake of better health care, must take this challenge  T_T

16. Open table to all my dear readers and friends.. menu: roti canai pisang with teh tarik at Hakim seksyen 7, Shah Alam. *elak dari menu yang tak mampu di tampung..

17. Get married. *Mr Right, cepat lah masuk meminang... ^_^

18. Have a studio to work in.

19. Have a team consists of designer, tailor, marketing manager, and accountant to join force in running our company.. *although i'm paying them less than they expected for now, I hope they can work with their full heart. nanti dh maju, gaji korang akan ku bayar sehebat gaji petronas..jangan runsing..ehehe

20. My eco goodies entered the hypermarket.

21. Play with snow.. *dulu slalu berangan nak buat ABC gune snow ball...I'm totally lame huh  T_T
update:  sambil gi nipon ujung tahun nanti, leh main snow skali.. wahhh..MyBotang, sy mahu pinjam sweater anak kamu nanti ye :D

22. Go rock climbing..*top up balek imej ganaz yang tercalar diawal list..ecece   
Update: dzi mahu bantu.tempat cadangan, extreme park shah alam

23. Finish a Jigsaw puzzle with 5000 pieces, then I frame them.. fuh fuhh..excited

24. Enroll for Mandarin class.. inspired by Jerry Yan  *alasan yang sangat gatai  ^_^

25. Participate in Blood Donation as I always fail their test before I manage to donate  T_T  *alasan doktor: kamu tak cukup berat badan, kamu rendah eh bukan, tekanan darah kamu terlalu rendah, tempoh kamu tindik telinga tak cukup setahun lagi & kamu tak cukup cun..ehehe.. alasan akhir tu tipu..


p/s:  still not in the mood to create new things as I still have lots of order pending.. sebelum korang benci saya, baik saya abis kan order korang dulu..ehehe

Jia Yo Liyana.. May ALL your dreams come true~~~ d[^_^]b

19 comments:

cik syahira said...

perempuanku..

happy becoming birthday.
eh, i owe you lah.
hari tu lupa byr dong!
next visit to shah alam kita celebrate eh.
sheila pun lahir bulan 3.
tanya dia berapa hb?

liyana said...

ohh..xpe.. byr blek ngan kek aiskrim tau..hehe.. *shiela nyer 8hb lah babe

~Ainnur~ said...

aku wish ms bday ko ye,hihihi..
bile mr right ko nk masuk meminang?!!hehe..

liyana said...

fuhh..susah nyer soalan ko babe

Iefadesign said...

hai..
fa suka yg 17 tu..
but yg penting capai sume cite2 kita dlu,pentingkan famili
watever..
hepi becoming besday...

liyana said...

wahh..ramai highlight no 17 ni, buat saya rasa berdebar..huhu

My Botang said...

Happy Birthday Liyana!! nak tanyer sket, tu list berjela tu sumer plan to achieve withing a year ker babe?? i can help part nak naik airplane, nak main snow tu.. umah nak tumpang tido and tour guide and support makan dah ada, so dtg aa jalan nihon winter next year.. (sekarang pun ada lagi saki baki snow if nak dtg esok.. heheh)

liyana said...

thanks dear. yup, harap nyer sume dpt lah di capai dlm tempoh setahun tempoh bday ke 25 ni.. bila ade misi br lah rs idup bermakne..hihi


kalau bleh mmg mahu dtg sok gak tapi nak rompak bank mane utk beli tiket..huhu.. nway, nihon winter next year tu bulan brape?? leh sy usha airasia dr skang..yay!!! nk g nipon.. YAY lagi suke suke ^_^

cik orenlili said...

Happy Birthday in advance.
May Allah bless u always.

p.s. kite sebaya rupanyaa. hi-hi-hi

liyana said...

hihi..thanks... welcome to the 25 club..ehehe

littlenailofar said...
This comment has been removed by the author.
littlenailofar said...

happy advance birthday miss terompah...

19 march 2009 adalah tarikh untuk saya menghantar 1st draft thesis T__T..

anyway, wish you best of luck!! semoga tercapai segala cita-cita yang dicita. hehe...

araleling said...

Happy Early Birthday :)

Hope everything listed in your list will come true this year :D

Mrs.Sheikh said...

2009 keee..
bukan 2010 :)
btw, list yg sangat2 mencabar dan tercabar :D

liyana said...

@littlenailofar... thanks dear for the wishes.. may your draft finish on time ya..hug hug ^_^


@araleling... thanks a lot sayang~~


@Mrs.Sheikh.. alamak..silap ye..ahahaha..gelak guling-guling.. u ni.. saje nk malukan i..Lol.. nway, dh edit, & thanks a lot for the wishes..moga iyer tercapai *tgh pray hard ni ^.^

dzi said...

yana, saya sgt suke no.16(paling suke) & no.18 dan no.22 tu saya boleh bantu. climbing kat xtreme park s.alam jer, saya ade kawan. jommmm

liyana said...

wahh..dpt bantuan lagi...suke2..

@dzi.. no. 16 tu ala2 kenduri kesyukuran lah..sbb akhirnyer sy mampu blanje org..ahaha

no 18 tu nk bantu mcm mane? ade member nk bg sewa studio utk sy bekerja ke?? sewa murah2 & dkat ngan umah lah harap nyer :)

no 22 tu nk gi biler?? jom jom

suzie kuteri said...

Yana, mahu mohon keje sebagai akauntan kamu...
keh keh keh
Hepi becoming burfday

[ a D D y h A I K A L ] said...

arini ngan sok g putrajaya hot air ballon..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...