Thursday, January 21, 2010

...New Ingredient...

Gumbira Gumbira Gumbira..Lalalala~~~

Korang mesti dah lali kan dengan kegumbiraan tak bertempat perempuan nie.. ihihi..terima kasih kerana memahami  ^_^

macam selalu... Left over always caught my attention...Mungkin bagi orang lain iyer sampah, tapi buat crafter yang baru nak naik, maka harus lah sisa-sisa kain ini tidak dipandang enteng.. betul tak?? ehehe  

Terbaru, saya telah berjaya meng'collect' leather scarp dari kedai yang tak berapa nak dekat dengan  umah ni dalam kuantiti yang boleh la tahan untuk seminggu dua... Yay!! *congrats liyana.. kamu berjaya menyelamatkan 1 lagi bahan dalam dunia ni dari dibazirkan begitu sahaja..horay..   ^_^   (cop.. rasanyer dah ramai yang gune leather scrap ni untuk buat craft.. aku je jakun..ohoho..lantak lah, nak gumbira gak..)


boleh lah dicubit sorang sket.. name pon penambah perisa beg  ^_^


Selain dari leather scrap,  saya juga mula berjinak-jinak untuk menampilkan penggunaan scarp sari dalam penghasilan beg jeans yang lebih unik. *cewah..harapan tak agak-agak.

Walaupon saya sendiri merasa aneh dengan gabungan elemen Sari + Jeans nie, namun... iyer amat menerujakan..Yay!! bak kata motto liyana:  Pelik itu Cantek!  *tetibe je ade motto..Lol



 scrap yang naik kapal terbang dari india..uuu
*kesalahan memotong kain adelah tidak dimaafkan


Kemudian, saya juga akan cube berkecimpung dalam penggunaan japanees cotton bagi menepati citarasa saya anda semua... pasti cute dan sesuai untuk dibawa ke sekolah...*saya pon masih bersekolah.. pasti buat 1 untuk diri sendiri juga... la la la la~~ (asyik buat utk diri sendiri je, bile nak kaya nie)

eh eh.. berbalik pada motif asal, iaitu menunjuk..  suke lah saya di sini untuk menunjukkan cotton yang baru tiba dari Seoul  hasil peng'pos'an rakan sebaya..jeng je jeng...


cun kah???


hurm.. scrap-scarp ni memang cun.. aku je tak cun.. eh eh lagi, bukan nk mengadu part tue.. tp... part hasil nyer nanti.. cun ke tak nih...

emm..bile lah cik ilham nak datang ni??? lambat lagi ke?? basikal iyer pancit ke?? *ayat takleh bla.. macam cik ilham ni leh dilihat ngan mata kasar je..ahahaha...

ok ok..harap kamu jangan lupe doa untuk saya ye..Moga cepat dapat ilham dan moga-moga  makin cekap menjahit iyer..*iyer merujuk kepada bahan yang 1st time digunakan ni + idea giler yang bakal dilontarkan tak lama lagi..

Terima kasih kerana membaca~~~ d[^_^]b


p/s: kalau ade yang mahu japanees cotton ini juga, jgn lupe email saya ye..hihi.. mahu jadi supplier pula :)

3 comments:

*ayu the sun* said...

cantik! cantik!

allah mak! akak lom reply ur email..
nanti ye sayang...
:)


ATS Shoppe - where all things in one portal! Click and visit us!

liyana said...

wokeh.. jgn lupe bagi saiz lappy akk ye :)

Sweetlilcraft said...

cantiklah cotton tu..mana liyana dpt kulit tu.

Baguslah !! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...