Sunday, November 22, 2009

...Aku + Kopi...

hurm.. akhir2 ni cerite cik terompah ketat je kan.. sume pon pasal kerje.. haish.. xbagus utk kesihatan sguh..

bak kate pepatah terompah: muke jgn ketat2 sgt.. kang koyak, payah :D

ok2, kembali ke pangkal jalan.. sbnr nyer cik terompah nk share history cik terompah ngan kopi..

for intro, actually I'm not a big fan of coffe coz i love tea a lot....

Teh = murah + Cepat siap + rasanya terBAEK

tp ngan kopi, dari kecik lg xde perasaan nk try..sume gara2 iklan yg mencemar minda tue.. (ala, skang pon korang perasan kan, asal iklan kopi je, diorg mesti kaitkan dgn pasangan suami isteri.. xde modal lain ke nk gune.. marah betul.. sbb iklan mereka nie juge lah aku seram & memandang serong akan kopi ms kanak2 doulu.. haish)

namun pada suatu hari, ms masih menuntut di matrik, cik terompah follow terawih hingga 20 rakaat buat julung2 kali.. tp rs mcm xberkualiti je ibadah aku tu sbb sepanjang solat, tersengguk2 je T_T (maaf lah, terlebih jujur sudah)

then, abis je terawih, aku dgn mamai2 nyer bergegas keblakang masjid yg samar2 je lampunyer utk amik kuih maureh.. wahh.. asal mkn free, laju je.. pastu dh kate pon mkn free, mesti ade air free juge kan..

so tanyer lah member: 'pempuan, air ape hari ni?'
member: 'milo la babe'

hurm.. jarang kali asrama wat air bersusu ni.. biasa gune gula je.. harus try ni.. tup tup minum je, aku rs sedikit mushkil.. nape air milo ni pahit eh?? emmm..mungkin makcik kantin terlebih letak milo kot, sbb tu pahit.. bersangka baik ngan statement member aku td...

sampai je hostel dr masjid, aku jd makin segar bugar.. haik..pelik nyer.. td kat masjid ngantok sgt.. ni xleh nk pejam lak.. mushkil mushkil..

xpuas ati, tanyer member lain lak: 'babe, ko minum tak milo kat masjid td? pelik lah, xkan sbb die pahit sket dr biase, aku xleh tdo..'
member: 'aku ade minum gak td.. rs nyer bukan milo.. tp kopi susu.. '

ape.... aku minum kopi ke... oh TiDaKKKKKK.... (org xpenah try kopi kan..mmg mcm ni..jakun melampau.. xdpt nk pikir mcm mane rs die sbb selama ni aku hanyer kenal dr rupenyer yg itam shj.. jd lidah xleh scan lg..huhu)

tp bile dipikir-pikirkan, rs nyer sedap juge...xla teruk sgt sbnr nyer.. hehe...

plus, now i know the function of coffee.. 'if i need to force my eyes to keep on open in critical time.. eg: for study or before entering a boring meeting & talk.. coffee help me much.. tiada fobia lg.

maka, kepada pengusaha iklan diluar sana.. tolonglah tukar point anda dlm mempromosi kopi anda di TV.. xlarat dh nk jwb soalan anak2 buah ku yg naif tu.. 'cik na, ape kaitan kopi ngan tutup nyer lampu?' haisyooo.. blank.. aku xde jawapan..

lastly, nk share pic kali terakhir cik terompah minum kopi.. utk kali seterus nyer.. xtau lah bile.. ade org nk belanja?? jgn lah panggil cik terompah ni.. sbb membazir je kang..cik terompah hanyer try bile terpaksa n utk siap kan homework sahaja T_T

espresso ku yg hanyer seinci lebih besar dr monster montel ku
(bau2 belagak akan saiz nyer wujud di sini)

plus, possing xagak2.. separa percaya akan kuantiti beliau yg akan membantu aku stay up menjahit pasni.. namun lagak ku xlama...

bau nyer yg pahit sudah mula menusuk dek kalbu

tp perjuangan mesti diteruskan.. xkan ku mengalah dgn kopi kecil ini..
chayo yana chayo!!!!


Sekian~~~ d[T_T]b

5 comments:

cik syahira said...

hik hik..
kau mmg lawak ok.
next time kita lepak secret recipe jom!
hehehe..

liyana said...

huh..xmahu lah.. pasni nk tapau je kek..pastu pulang.. T_T

paCat said...

ko ni da kenapeeeeeee?

Falcon Biru said...

haha..lawak la.
belanja la secawan dua kopi tu..
hehe..

Joyce C. said...

Lol! That last picture is funny. Never lose a battle with a dinky cup of coffee... Nope.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...