Friday, December 10, 2010

...Levi's D.I.Y contest...

Biasa main patung kertas tak? Bagi kanak-kanak sezaman saya, rasa nyer korang sempat merasa main paper doll ni..  Dan dulu biasanye doll ni di buat menggunakan kulit belakang buku sekolah.. eh, nape kulit belakang je? sebab takut mak nampak koyak buku ;)  pastu helaian tengah buku gune buat baju. Lukis & warna ikut fashion dalam majalah.. *oh cangkuk baju nak sangkut pada leher paper doll jangan dilupe ye.. Tapi dari dulu, dunia fashion bergerak terlalu laju, tak sempat nak lukis semua, buku pulak dah nipis. Jadi, untuk tidak ketinggalan trend, beli baju kertas dari member-member yang power melukis atau dari kedai Mak Jah.. tapi serius, kecik-kecik dah giler fashion...dahsyat

Kini, aktiviti menghias doll kembali..namun mangsa kali ni bukan paper doll tapi rag doll..eh? definition rag doll

dan rabu lepas, saya telah pergi membeli sehelai t-shirt untuk ditatarias.. jeng je jeng....

diy tee
Levi's DIY T-shirt yang penuh harapan~~
*sangat pilu bunyi nye kan..semua gara-gara nak menang iPhone  T_T


Bersama-sama t-shirt ini, Levi's telah menyediakan butang, riben & benang kuning untuk bahan wajib ada dalam dekorasi..


sementara menunggu idea nak letak riben & benang kuning tu kat mane, saya warna kan dulu rag doll ni dengan penuh kegigihan sampai lupe nak makan..*masa ni warna rambut iyer totally dipengaruhi oleh french fries lazat


2nd step-jahit suar
Selesai je mewarna, terlintas pulak nak jahit kan iyer sepasang seluar! oh tidak..seluar ini memang tahap tangisan lah..tercucuk jari ok lagi, tapi bile salah ukur seluar..horor.. menjahitlah 2@3 kali
*kate nak menang iphone, effort tak boleh tahap 3310   T_T

3rd step-jahit hiasan
Kemudian, bahan-bahan wajib pula digunakan..
*dah try nak jahit rambut or tali kasut iyer gune benang kuning tu tapi jadi belubang besar lak kat kain baju, takut koyak, cancel.


4th step-sign
Last but not least, sign... tanda penghargaan hasil kerja seni tangan anda
*ni law sendiri, Levi's tak suruh pon..tapi sentimental ape ade sign sendiri kat baju.. Pastu nanti dah ade cucu boleh tunjuk.. rare tue...huhu


hasil usaha
tadaa... sebelum & selepas..


my diy tee
now, I'm ready to jump on trampoline..wiii  ^^
Jangan lupe click like picture doll saya ini di Facebook Levi's malaysia untuk afundi saya.. terima kasih
*ohh lupe, korang kene like page levi's malaysia dulu sebelum boleh vote


Bagi mereka yang turut berminat untuk menyertai contest ini, sila follow mereka di Facebook, Tweeter or website  untuk maklumat lanjut. Tarikh tutup adalah pada 26 Dec 2010. 

Enjoy~~~ d[^_^]b


p/s: hari ni result exam uitm keluar...  Alhamdullillah  I pass all of them with flying colours  ;)

11 comments:

nora~zizi said...

wow wee~
nampak menarik activity metatarias.. hehe :D
jeles2
i kene study dowh.. esok and next friday exam~ yipes~

wawan said...

cute! terus p like laju² kat gambaq tu.. gudluck ye =)

Amirrah Zawani said...

wahhh menarik lah..
gud luck yeaa :)

♥naematulsaadahismail♥ said...

sukanyaaaaaaaaaaaaaa
kreatipnya kau yana
yeay..dh like :D

liyana said...

@nora.. thanks dear.. all the best in ur exam.. Gambate my future Doc!


@wawan.. thanks thanks thanks100x... hehe


@amirrah... thanks laling for the great support ;)


@naem.. yay! thanks naem cyg!!

[ a D D y h A I K A L ] said...

sempoi beb..

memang besar anugerah Allah kat lu

liyana said...

thanks addy.. ko pon patot try contest nih.. rock u!

LustfulLuv said...

voted for you!! cute3x sgt suke!!

liyana said...

thank you dear ^^

nurul baharuddin said...

cantikkkkkkkkkk....sgttttt

liyana said...

thank you ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...