Monday, August 16, 2010

...i'm glad i'm safe...

Dalam kondisi sangat bersyukur dan insaf...

Don't u ever expect everything going to be smooth like usual, and forget all the basic rule just because you have all the experience..  malang memang tak berbau..

Bukti nya semalam, dalam hujan lebat, kami gagal mengawal kenderaan yang berhenti mengejut di depan kami. Lantas kami melanggar kereta di depan dan kami dilanggar kereta dari belakang in a blink..

kejadian
setelah lama terkasima di dalam kereta macam tak percaya accident,
akhirnye ku gagah juge amik seketul dua picture..
Kesian elly, nampak nyer raya tahun ni, dia akan susah nak pergi menziarah..


Apepon, kami bersyukur kami semua selamat.. Rakan-rakan sihat sejahtera.. n aku gumbira ade blusher biru merah berurat hijau menutup separuh mata ini berbanding hilang anggota..kalau lah ku tertido masa kejadian, mesti kepala ku dah terhantuk cermin depan dan......zzZ

dah gi check Doctor.. Dr siap tekan2 tanpa belas pada ku yg menjerit kesakitan..dan dengan selamba Dr ckp, kene tisu pipi je nih...ohh syukur. Doctor juge kate, kesan lebam will last for 2week only. jadi sempatlah beraya dgn wajah molek semula ^_^


Lesson learn:
 --> Always buckle your seat belt in what ever condition. Although It always choc your throat or
 make u look not stylo, just wear them..who knows It may save ur life one day..
--> Identify your transport ability in each situation.. 'Biar lambat asal selamat'

Drive carefully~~~ d[^_^]b


p/s:  insaf lah... nyawa ade 1 je.. bukan leh restart mcm video game...

22 comments:

cik syahira said...

omg, beb!
taking care year.
kesian kamu. actually ni dari mana nak ke mana?
well, yeah cuaca sekarang memang tak menentu.

liyana said...

ni kat lebuhraya karak.. tumpang member pulang shah alam, cuti ujung mgu lps...serius mcm xcaya..sbb member 8tahun drive xpenah accident..huhu..pengalaman..

syukur semua selamat

[ a D D y h A I K A L ] said...

maksudnya kamu tidak memakai tali pinggang kekedar la semalam..

kamu di seat depan ataupun di belakang..

liyana said...

ye..daku xpkai seat belt.. T_T

ku duduk depan

Lyn Yusoff said...

alahaiiii...
sabar yer dear..
next time pakai seat belt ok...
get well soon yea...

liyana said...

thanks kak lin!!!

ye, sy akan pakai seat belt lpas ni..PASTI! T_T

ayu said...

alhamdulillah, tak teruk sgt. Get well soon dear.

Itulah pengalaman dan pengajaran tuk liyana supaya pakai seat belt:)

liyana said...

ye kak ayu.. i learn my lesson T_T

Liza said...

Ya Allah, hope you are feeling better. Alhamdulilah, tak serius. Take care sis

liyana said...

thanks kak liza for ur concern.. ^_^

Arni Yusnita Ahmad said...

babe i was about to call u smlm nak jumpa, and guess what i've involved in an accident too. first time and too sad. sob sob

aida said...

dh bgtau ma lum?..baik bgtau cpt sblum org lain bgtau. kecik ati kang ha-ida

khairolghani said...

so now you have learn your lesson..aku rasa macam pernah tegur ko untuk pakai seat belt,did I?

apapun,rest banyak2..ada ubat makan,makan..ada ubat sapu,sapu..get well soon..sikit je ni..

~Ainnur~ said...

kamu..bhyenye..
nsb baik xde pape..
get well soon ye..
pki mekap tebal sket..

sue said...

ALhamdulillah liyana tak ape2.. take care ya.... selamat berpuasa.

fLpY said...

hati2 di jalan raya..

dill said...

Alhamdulillah, nasib baik tak de ape2. Tolong jage keselamatan diri =)

liyana said...

@arni... sbb semlm ujan lebat ramai tersasar..huhu.. nway, kamu ok kan?!

@ida...tak bagi tau lg..takot kene marah & ma risau lebih T_T

@kay... ye..ko penah pesan..tp aku yg degil..hukhuk

@ainnur..thanks..akan ku CUBE practik kan nasihat mu itu..tp mcm takleh je.. sbb tempat lebam tu xleh tepek bedak..sakit..sobsob

@sue.. thanks for ur concern ^_~

@flpy... Baik ;)

@dill... syukur jugak ku selamat.. thanks dear ambil berat >_<

Josh Healy said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

Khairiyah aka Kerry said...

waaaaaaaaaaaa yana!! syukur tak terok. nampak mcm sket je,tp kuat gak kan impact nye.yes2 seat belt sgt penting.kery nk p kedai yg tak sampai 5 minit perjalanan pun akan pakai seat belt..huhu

faizlily said...

alhamdulillah, selamat. take care

suzreen ismail said...

yana, syukur u takde pape.. next time hati2 yea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...