Thursday, May 6, 2010

...tergeliat...

sebenar nyer saya agak blur untuk memulakan profesion menulis blog semula selepas berminggu tak menulis..maka, sebagai warming up, saya nak share ayat-ayat yang bisa menggeliatkan lidah korang dan seterusnyer mengisi masa lapang..ehehe


our first tongue twister..
kaki ku kaku lalu ku kikis-kikis kuku kaki kakak ku...
 tak pasal je kan kuku kaki kakak aku yang aku kikis, padahal kaki aku yang kaku....tapi demi sepotong ayat yang mengikut irama, layan je lah...


seterusnyer.. masih peringkat warming up,
red lorry, yellow lorry
 berbuih mulut ku menyebut.. terasa lidah tak jejak bumi..ahahaha


kiter UP kan sket level perderaan lidah, kiter try yang ni lak...
Peter Piper picked a peck of pickled peppers.  How many pecks of  pickled peppers did Peter Piper pick?
eh eh..ade jawapan ke brape peppers yang dikutip??? takde sebutir number pon yang disebut tadi..ahaha.. saya sengal, sila abaikan saya  ^_^


then this classic tongue twister ever,
She sells sea-shells on the sea-shore,
so the shells she sells are sea-shells, that's sure.
rasanyer skrin laptop ni kene pakai payung lah..menyembur... ahahaha...


tapi sebenar nyer, misi saya adelah untuk mengajak korang berhibur ngan tongue twister ini,
Jenab Janda Jusof, Jenab Jual Jamu, Jenab Jerit Jamu-Jamu, Jalan-Jalan Jenab Jumpe Jepon, Jepon Jeling Jenab, Jenab Jeling Jepon, Jenab Jerit, Jepon Jahat! Jepon Jahat!!!

Enjoy~~~ d[^_^]b

p/s: orang jepon jangan ban saya ye.. ini ade lah aktiviti suka-suka, rekaan semata-mata, tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah kembali ke Rahmatullah  ^.^

9 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

meman tergeliat lidah.. hehe~

Lyn Yusoff said...

tergeliat lidah kak lyn woiiii... hehehe

liyana said...

ahaha..suke suke suke..

jgn lupe practice ye.. pastu dera org lain lak ^o^

Liza said...

tergeliat tersembur segala nak baca ayat nie, payah!

dzi said...
This comment has been removed by the author.
dzi said...

cube yang ni plak:

> red lorry telur lari kan larry ralit
> buaya biawak buaya biawak (ulang byk2 kali)
> jamal jual jambu jambu jatuh jamal jerit jambu jambu janda jamal jerit jamal jambu jatuh jambu jatuh

hakhakahakkkk.... saya pun dh pening. ape2 ntah kan...

:p

*ayu the sun* said...

muakakakkakaa....

japun jalan jalan jumpa jenab janda
jepun jeling jeling
jenab janda jawab jangan jangan
jepun jerkah jenab janda
jenab janda jawab.. JENG JENG JEEEEENNNGG!!!


okeh. akak tengah stress.
saja melayan gila awak.
:P

liyana said...

@kak liza.. ahaha..chomel lah akak ni


@dzi.. yang 'buaya biawak buaya biawak' saya setuju.. yang jamal jual jambu tu kene practice lg kasi cantek susunan ayat nyer..ahaha


@kak ayu... akak manipulasi ayat saya...wahhhhh... pening..ahaha

My Botang said...

hohoho..bestnyer.. *sorry mode lambat baca entry awak*

I mmg suker sesangat tongue twister.. siap ada collection tongue twister cause senang nak bully bebudak Jopun yg i ajar..

Thought I'd add some of my own here.. *wink, wink*

1. how much wood would a woodchuck chuck, if a woodchuck could chuck wood? :D

2. two terrible talkative tigers talked till time for tea

3. a big black bug bit a big black bear

4. six silly sisters selling shiny shoes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...