Wednesday, April 7, 2010

...Be Strong...

sesungguh nyer, dalam perniagaan perasaan nak quit berniaga lebih kerap datang dari perasaan untuk terus maju..  walaupon perasaan ini tak diundang, ia tetap datang  T_T

Namun, tiap kali down sindrom ini berlaku, saya pasti akan cepat-cepat cari rakan ber'aura' positif tentang business untuk terus tabah..   Selalu nyer, rakan-rakan akan lontarkan macam-macam nasihat dalam membantu saya menjadi lebih kental jiwa & raga.. tapi buat sementara waktu ni, saya ade 1 je nasihat yang saya betul-betul ingat dan rasa sangat mujarap dalam mengubati perasaan yang tak enak ni dari muncul lagi..

To be a success businesswomen, u must be fit!! because when you have all the stamina needed, you are ready for any challenge  ^_^

Dengan erti kata lain, sebelum memulakan kerja, sebaik-baiknya kita hendaklah bersenam dahulu demi melatih pembinaan minda yang mantap, selain daripada mengelakkan otak kiter dari cramp, berdarah dan bernanah akibat tekanan kerja yang mengejutkan. Sama lah macam exercise, kene ada warming up..ehehe  *logik kan?

Jadi sekarang tiap ujung minggu, saya akan berada di tasik balakang rumah untuk berlari-lari anak itik bagi mempraktikkan petua ini...dan hasilnya, saya rasa ,minda saya sudah semakin kental dan sihat berbanding dahulu  ^_^


jogging
saya dan ibu itik saya..ehehe *housemate ku yang tersayang

tapi bila darah dah mengalir dengan terlebih lancar keseluruh anggota badan, & oksigen yang dibekalkan sudah terlebih mencukupi, lain lak jadi nyer..
hard try
cobaan untuk menghasilkan gambar lompatan terCantek...
tang tangan tu nampak cam superwomen nak terbang dah kan, tapi
tapi tang kaki tu cam orang jatuh bangunan dlm komik detektif conan T_T

haiyak!
tapi last sekali, apekah beraksi sengsorang ni kan??..
lantas ku invite lah chikaro tersayang untuk join sekaki..
dan terhasillah...terBaek!  haiyak!!!  ~_^



Majulah sukan untuk negara  d[^_^]b



p/s: semalam dah pos monster gagah pada semua pemenang sekali gus.. huhu.. penat juge mengumpul alamat bebanyak ni rupenyer.. belom kumpul alamat member2 untuk jemputan kenduri lagi..haish  T_T
p/s/s: dah tgk alice in wonderland.. cute tapi picture kabur.. nape warne dlm movie iyer tak secantik dlm iklan eh???

Enjoy~~~ d[^_^]b

5 comments:

anisalya said...

exercise dlalu.bgs...pics pun cntk...ade seni.hahaha...mmg la tiap kali nak buat apa2 mst akn rs down.bkn nk pn tp dtg snd ats byk sbb...akak phm dik oiii... slm ziarah...

cik syahira said...

perempuanku,

tengs panggil aku chikaro. cis.
ha ha ha.
next week kita tengok lampu pula ek. promishh taw.

liyana said...

@anisalya... thanks kak sudi ziarah blog saya & memahami.. hope sudi lah dtg ke blog saya selalu ^_^


@syahira.. ahaha.. jgn marah ye..panggilan manje.. ok ok, mgu depan kiter g tgk lampo lak k

Azrul Hisham said...

fuyoo...macam tengah berkungfu..hehe

salam ziarah :)

liyana said...

ahahaha..penat berusaha tue.. nasib baik bau xmasuk skali dlm gmbr..kalau tidak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...