Sunday, January 31, 2010

...Membaca itu bagus untuk kesihatan...

pernah kah saya mewar-warkan hobi baru ku yang mulia ini.. hihi... tenang-tenang.. poyo memang bakat terpendamku sejak azali lg  ~_^

bukti membaca kini menjadi hobi saya, buat pertama kali nyer, saya telah membeli sebuah buku teks sepanjang saya bergelar student MBA..Terbaek!!.. *slama ni pinjam je buku senior..jimat

ni lah buku yang dibangga-banggakan  ^____^



Tak tau lah korang percaya atau tak, tapi ini adalah pengakuan saya yang paling ikhlas.. saya memang spesis yang takde stamina yang tinggi dalam menghadap buku yang banyak sangat patah perkataan ni..cepat ngantok..ohoho..tapi kalau buku tu ade gambar, I like..rasa macam ade pemangkin..lebih chill idup ini.. ehehe.. Namun, disebabkan sudah tua tidak muda lagi, jadi tabiat membaca buku penuh perkataan perlu dipupuk  T_T

maka, nk share lah serba sedikit what i get for myself at karnival buku MPH di stadium shah alam semalam... pergh.. 1st time borong buku uuu..proud proud proud.. *jalan sambil terjengket-jengket  ^.^

proud to said, My books  ;D



1st book that I grab.. Sangat suke akan iyer sebab step-step untuk melukis dengan lebih profesional diajar dalam ni... Engineer tak jadi nie memang sangat memerlukan buku sebegini untuk menjadi crafter  T___T
dan ni bab yang paling diminati.. drawing monster..
I can simple doodling what ever creature in my head coz there will be no wrong or right.. if cantek monster kamu, bonus.. but if buroks, memang monster bersifat begitu   ^_^



kemudian, buku yang simple.. A good kick start for someone yang sangat pemalas seperti ku ini.. 15 minit je dah abis bace.. iyer berharga RM2 sahaja. yay!
 best part is, drawing dalam book ni boleh diwarnakan...



next step untuk mencintai buku,  bibiliography pink panther ini diharap dapat membantu.. gambar lebih banyak, jumlah perkataan turut bertambah.. hebat.. jarum makin berjaya dicucuk  0_o
buku yang penuh warna + kartun... luv luv luv



kemudian, usaha memupuk minat membaca pasti berjaya... walaupon selama hayat ni mmg tak pernah beli novel, hanya tau meminjam novel orang je... namun paling membanggakan semalam, bukan takat sebuah novel yang dibeli, tapi 3 buah novel tuuu... big clap clap clap... *walaupon sume novel bergambar, nak bangga gak  ^o^
 ..
selain daripada novel ini dipenuhi gambar, 
iyer juge ade bagi paper doll..cute

 penuh resepi.. gud gud gud.. boleh cube

beli sebab gambar-gambar beliau cantek  ;)



 akhir nyer, yeah.. Ini lah misi saya.. Berjaya membaca sebuah buku motivasi tanpa gambar adelah HEBAT.. chayo liyana!!!  *I think I should have motivation to keep on moving in this business world.. don't u think so?
buku ni takde gambar di dalam nyer.. 
korang tolong doa ye saya habis baca T_T



Dan dihujung pembelian, tak mampu behave lagi... tak tahan dah.. 
buku ilmiah, i'm sorry.. I just love manga a lot. they are just my fist + best lover  ~_^
lepas baca, terus masuk plastic iyer semula..huhu.. pathetic


setelah mempurchase semua perkara di atas, mereka beri saya free gift ini..
ape kah????
ingatkan die bagi adiah diary 2010 or calender 2010..
hurm.... semacam tau je alergi saya  T__T



happy reading  * especially kepada diri sendiri ~~~ d[^_^]b


p/s: kepada yang belum pergi karnival buku MPH di stadium shah alam.. Anda harus pergi!! It will be held from 27 jan to 1 feb '10..dari pukul 10a.m - 10p.m.. Gambate everyone  ;)

5 comments:

She is a Bubble Machine said...

ala rugi sgt tak sempat g smlm, memang nk sgt beli buku ;'(

Sweetlilcraft said...

akk g gak..ntah2 jumpa tak tp tak kenai.hihi:)

liyana said...

@arnie.. huhu..xpe, kamu buat je kad ahli mph.. nanti leh dpt diskaun juge walaupon hari biase..huhu


@sweetlilcraft.. ala, nape tak perasan.. kalau akak kenai, mesti kiter leh lepak minum nescafe free tu sesame..hehe..

SekociNorlie said...

hheh aku tau apasal ko suka sgt buku katun tu...psl byk gambor leh buat craft...hahahah

(aku mengorbankan buku anak2 kussss...mama pinjam kejap ya)

liyana said...

buku kartun ni menghiburkan.. gmbr iyer juge lucu... hehehe. *xde anak la nk dicopet buku nyer ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...