Friday, January 8, 2010

...Bila pil KK tidak lagi berkesan...

"Bile mula sekolah, demam pon datang ye, sayang" diolag iklan mee maggi yg dirindui... T_T

dan ya, sejak buka sekolah, sudah 3hari demam nie..T_T

Mula-mula dpt MC memang la syurga.. tapi bile dah tepu beTapa kat umah sewa ni akibat sel serebrum gagal mengimbang badan utk kemana-mana, harus lah MC bukan satu anugerah lagi T_T

Plus, berbutir-butir pil KK telah di sorok dalam pisang dengan harapan bau ubat lenyap, dan minda berhenti merungut "makan ubat lagi" kepada berkata "makan pisang lagi"... namun, usaha sia-sia.. Pisang KK masih belum dapat menyembuhkan  T_T

Rasa nyer ade petua lain tak untuk kebah dengan lebih cepat???   d[-_-]b

6 comments:

|| syazwaniadnan || said...

banyak minum air masak/suam kak!
pastu akan buat akk buang air kecik banyak2!
time tu la die buang suhu panas dr dalam badan akk tu!

semoga cepat sembuh ya ;)

liyana said...

thanks a lot dear for ur concern.. terharu T_T

Norliza said...

sabar dear...sakit tu penghapus dosa2 ringat.....

try madu... (heheh haku pun kalu demam sure berTapa lam SALAM tu...hehe)

sekocinorlie

Shieda85 said...

Hye liyana,
klau sy dmm mak slalu buat kn air asam jawa cmpur sikit garam n gula batu dlm seketul yg sederhana bsr. Kacau semua sebati then minum insya allah dlm 2 hari mesti baik dmm u.lg elok klau u buat air asam jawa tu semalaman then esok ny br u minum cuba lah smoga cpt sembuh k.

liyana said...

horay!!

demam sudah kurang..mengikut ckp syazwani, semlm minum air sgt banyak sampai rs nk menetap di toilet ^_^

tp puan sekoci.. aku masih belum ade minat yg tinggi terhadap madu directly, maka aku telah mencampurkan ia dgn milo kegemaran utk dibuat sarapan.. kira mendgr nasihat gak kan.. hehe..aci aci

hurmm..idea cik shieda sungguh unik sampai xjupe gula batu dlm or luar umah ni...hehe.. anyhow, aku telah menggunakan asam jawa tu sebaik mungkin dgn buat air asam jawa pure, lantas ditepek didahi saja... ok lah gak kan.. sejuk je rs..

to all babes.. THANKS.. big hug

khairolghani said...

kalau tak kurang,try la minum air limau nipis ke,teh o limau ke..tu petua aku,mungkin tak jadi kat orang lain..ubat2 ni dah macam gula2 bagi aku,so tak berapa nak ada efek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...